VERGOEDING VAN ALTERNATIEVE BEHANDELINGEN DOOR DE ZORGVERZEKERAAR.

Om bij een aantal zorgverzekeraars voor een vergoeding in aanmerking te komen dien je een opleiding Medische Basis kennis te volgen en aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging. Natuurlijk is dit alleen als jouw klant ook aanspraak wil maken op een vergoeding van zijn/haar behandeling.
Geen enkel practitioner of therapeut certificaat alleen is voldoende om aanspraak te maken op deze regeling.
Ook niet als je meerdere certificaten van meerdere opleidingen hebt.

STEEDS MEER ZORGVERZEKERAARS VERGOEDEN ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN NIET MEER.
Realiseer je dat er grote veranderingen plaatsvinden in de zorg. Steeds meer zorgverzekeraars willen alternatieve geneeswijzen niet meer vergoeden. Dus voordat je stappen gaat nemen om al die extra moeite te doen vraag eens aan collega’s wat zij ervan vinden. Is het echt nodig voor je praktijk. Je kunt ook Jeannette of Gerdo eens vragen wat zij ervan viden en welke ervaringen zij hebben in hun praktijk.

LET OP
Jouw klant dient wel een duurdere aanvullende verzekering te hebben voor alternatieve geneeswijzen
anders is de vergoeding door de verzekeraar minimaal.
Wat heb je nodig om in aanmerking te komen voor aansluiting bij een beroepsvereniging (BATC)

1. Opleiding HBO Medische Basis Kennis (zie hieronder)2. 350 contact uren met docenten gevolgd in natuurgerichte diciplines.
3. Voldoende kennis en ervaring hebben in de vijf natuurgerichte principes.
4. Voldoen aan de eisen van de beroepsvereniging (dit is verschillend)
5. Je dient in het bezit te zijn van een beroeps aansprakelijkheids verzekering.

AANBEVELING BEROEPSVERENIGING.
Wij hebben de beste ervaring met de BATC als beroepsvereniging. Zij hanteren de vijf natuurgerichte principes als basis voor een erkenning en zijn vanaf Januari 2011 aangesloten bij veel (niet alle) verzekeraars.
Zie www.BATC.nl

AANBEVELING HBO MEDISCHE BASISKENNIS 
Door CIVAS opleidingen
De opleiding Medische basiskennis CPION (hbo-niveau) is bedoeld voor therapeuten en andere professionals die willen voldoen aan de opleidingsrichtlijnen van PLATO. Medische basiskennis CPION is geheel volgens de eisen van PLATO ontwikkeld. Na afronding van deze studie kun je je zich inschrijven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION.